Union moet titeldroom opbergen na nederlaag in Antwerpse modderpoel

© Union Sint-Gillis
| Het eindverdict op bezoek bij Beerschot Wilrijk.

Op de akker van Beerschot Wilrijk ging een verdienstelijk Union met 3-1 onderuit. De Brusselaars zijn uitgeteld voor de tweedeperiodetitel, maar wel mathematisch zeker van play-off 2 met de eersteklassers.

Voor zij die Mathieu van der Poel net hadden zien winnen in het veldrijden, veranderde de setting bitterweinig. Het patattenveld op het Kiel moest niet veel onderdoen voor de modderpoel in Hoogstraten. Helaas zijn achtertuinvoetballers als Percy Tau en Teddy Teuma met zo’n erbarmelijk speelveld niet gediend.

Brusselse dominantie

Voetballen was op de Antwerpse akker nagenoeg onmogelijk, maar Union probeerde in elk geval iets op de mat te leggen. Niakaté werd na weken zonder doelpunt naar de bank verwezen, en zijn vervanger Ferber liet zich meteen gelden. Hij snoepte de tegenstander het leer af en legde af voor Selemani, maar die schoot voorlangs.

Na een halfuur liet Ferber zich opnieuw gelden. De bonkige spits troefde Bourdin af en knikte richting doel. Het leer week nog af, waardoor goalie Vanhamel een knappe reflex uit zijn handschoenen moest schudden om de 0-1 uit zijn netten te slaan. De Unionisten wilden na handspel van Dom nog een strafschop op slag van rust, maar de ref gebaarde van krommenaas.

Selemani doet het

Na de pauze hielden de Brusselse bezoekers de teugels stevig in handen. Ferber kon zijn basisplaats bijna meteen na de aftrap consolideren, maar gleed weg in de blubber en trapte in zijn val over de gapende doelmond. Gelukkig is Tau ook in de Antwerpse drek een goochelaar, want meteen na die gemiste kans luke het de Zuid-Afrikaan wel om beslissend te zijn.

Met enkele slalombewegingen baande Tau zich een weg tussen de verdedigers, om het leer dan precies in de loop van Selemani te schuiven. Die nam net als tegen Lommel de gedaante van de matchwinnaar aan en tekende voor de openingstreffer. Mits wat meer geluk gaat de 0-2 er ook nog in, maar niemand kon in het geharrewar afdrukken.

Zondagsschot Van Hyfte

Maar nadien keerde de wedstrijd volledig. Beerschot Wilrijk was er nog niet in geslaagd om een bal tussen de palen te deponeren, maar stond plots wel op het scorebord. De nog maar pas ingevallen Hoffer gleed het leer met meer geluk dan kunde voorbij Saussez. Even later stond de Union-doelman aan de grond genageld, toen hij enkel kon toekijken hoe het zondagsschot van Tom Van Hyfte in zijn winkelhaak verdween.

In de slotfase was Union nog dichtbij een verdiende gelijkmaker, maar doelman Vanhamel ontpopte zich tot matchwinnaar. Hij pakte uit met een dubbele redding op schoten van Selemani en Iriondo, Kis moest zich nog losrukken uit de modder om een terugleggertje binnen te tikken. Dat Noubissi in de slotminuut de 3-1 eindstand vastlegde na een verschroeiende counter, was slechts een voetnoot.

Play-off 2 met Anderlecht?

Na de gemiste bekerfinale, rest er nu ook in de competitie niets meer om voor te strijden. Union kan in het zog van tenoren KV Mechelen en Beerschot Wilrijk de tweede periode niet meer winnen. De komende drie wedstrijden gebruiken om play-off 2 voor te bereiden, dat is het devies. Om dan mogelijk te schitteren tegen Anderlecht?

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?