Dante Vanzeir was bij de thuisploeg de absolute uitblinker met een hattrick.

Union neemt leidersplaats over na stevige 4-0 zege tegen Standard

© belga-nl
28/08/2021

Union Sint-Gillis heeft zaterdagavond op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League de voorlopige leidersplaats veroverd dankzij een stevige 4-0 zege tegen Standard. Dante Vanzeir was bij de thuisploeg de absolute uitblinker met een hattrick.

Een zwak Standard lag bij de rust al knock-out op de grasmat van het Dudenpark. De Rouches kregen voor de pauze werkelijk niets klaar en keken na 23 minuten al tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Casper Nielsen belandde eerst nog tegen de muur, in de rebound knalde de Deense aanvallende middenvelder het leer heerlijk tegen de netten.

Met de rust in zicht was Arnaud Bodart voor een tweede keer geklopt. Na balverlies zette Senne Lynen zich goed door op links, waarna hij Dante Vanzeir helemaal vrijstaand vond aan de tweede paal. De kandidaat-Rode Duivel kon eenvoudig de 2-0 binnen tikken.

Ook na de pauze bleef Nicolas Gavory verloren lopen op de Luikse linkerflank, waardoor het probleem aan de tweede paal in stand bleef. Vanzeir kon zo vlotjes aandikken tot 4-0, telkens aan die tweede paal. Een hattrick dus voor de voormalige belofteninternational, die zijn seizoenstotaal op vijf bracht, eentje minder dan topschutter Michael Frey.

In de stand is Union de nieuwe leider met twaalf punten, één meer dan landskampioen Club Brugge en KAS Eupen. De Bruggelingen hebben wel nog een wedstrijd minder en staan zondag nog voor de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent. Standard zakt met tien punten naar de vijfde plaats.