| Archief: een beeld uit de heenwedstrijd tussen Union en Toulouse.

Union ontmoet in tussenronde Eintracht Frankfurt

© Belga
18/12/2023

Union Sint-Gillis neemt het in de tussenronde van de Conference League, waar een ticket voor de achtste finales op het spel staat, op tegen het Duitse Eintracht Frankfurt. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het House of European Football in het Zwitserse Nyon.

Bij de loting gingen de runners-up van de poulefases in de Conference League de trommel in met de nummers drie uit de Europa League. Zij werden aan elkaar gekoppeld. De acht groepswinnaars uit de Conference League, waarbij Club Brugge, bereikten rechtstreeks de achtste finales.

Union was dit najaar actief in de Europa League waar de Brusselaars, ondanks een knappe thuiszege (in het Lotto Park van RSC Anderlecht) tegen Liverpool, op de derde plaats eindigden, na The Reds (winnaar) en Toulouse (runner-up). Door die derde plaats stroomde RUSG door naar de tussenronde van de Conference League, waarin Frankfurt uit de bokaal kwam. Eintracht, de winnaar van de Europa League in 2022, eindigde in zijn poule van de Conference League als tweede, na PAOK.

De heenwedstrijden staan op donderdag 15 februari op de planning, de returns zijn een week later op donderdag 22 februari voorzien. De acht winnaars van de tussenronde plaatsen zich voor de achtste finales waar ze de acht groepswinnaars uit de Conference League treffen. De loting voor de achtste finales, met daar dus al zeker Club Brugge bij, vindt plaats op 23 februari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni