Union presenteert met Elton Kabangu eerste zomeraanwinst

20230609_Elton Kabangu_Union SG)
© Union SG
© Union SG

Union heeft vrijdag haar eerste inkomende transfer van de zomer aangekondigd. De Brusselaars nemen Elton Kabangu, een 25-jarige aanvaller, over van de Nederlandse tweedeklasser Willem II. Kabangu ondertekende een contract tot medio 2026 in het Dudenpark.

De West-Vlaming kwam sinds 2019 uit voor Willem II. Hij was er het voorbije seizoen in de Nederlandse tweede klasse goed voor dertien goals en zes assists. Op weg naar promotie naar de Eredivisie, waar Willem II een seizoen eerder uit degradeerde, werden de Tilburgers in de halve finales van de play-offs uitgeschakeld door VVV-Venlo.

Drie jaar geleden, in het voorjaar van 2020, kwam Kabangu in volle coronacrisis in het nieuws met zware gezondheidsproblemen. Na een coronabesmetting kwam hij in het ziekenhuis terecht en werd zelfs twee weken in een kunstmatige coma gehouden. Na een lange revalidatie vierde hij in augustus 2021 zijn terugkeer op het veld.

Kabangu kreeg zijn jeugdopleiding bij AA Gent, en speelde vervolgens in Nederland ook al voor FC Eindhoven. De Belg met Congolese roots kan komend seizoen voor het eerst de Jupiler Pro League ontdekken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?