Roman Ferber was voor één keer niet de supersub en bedankte voor zijn basisplaats met de winnende goal.

Union proeft in de Kempen opnieuw van winst

TDN
© BRUZZ
21/09/2019

Union Saint-Gilloise doet volop mee voor de eerste periodetitel in 1B. Na een maand zonder overwinning keert l'USG met drie punten terug uit de Kempen. Union won de topper van Westerlo met 1-2 en claimt na zeven speeldagen de tweede plek in de tussenstand.

De voorbije drie wedstrijden van Union: een nederlaag tegen Beerschot en draws tegen Lommel en OHL. Na een maand zonder overwinning snakten de Brusselaars opnieuw naar glorie. De verplaatsing naar de verre Kempen moest een driepunter opleveren. Westerlo was echter een te duchten tegenstander, want stond voor de start van de speeldag nog aan de leiding.

Voor de topper in het Kuipje stond Roman Ferber net als tegen Leuven in de basis ten koste van Haugen. Om helemaal komaf te maken met zijn status als supersub wilde de spits maar wat graag zijn eerste van het seizoen tegen de netten trappen. Exact dezelfde elf als vorige week maakten de dienst uit. Met ook de onvermijdelijke doelman Adrien Saussez, die vrijdag bijtekende tot 2022.

Slag om slinger

Union opende onder impuls van zijn dolenthousiaste achterban gretig. Het enige wat er te horen viel in het Kuipje waren Brusselse gezangen. Teuma genoot er met volle teugen van en zag zijn eerste schot net de dwarsligger likken. Na tien minuten viel het leer wel in doel. Ferber werkte netjes af, maar stond buitenspel en zag zijn eerste doelpunt afgekeurd worden. Het zou slechts uitstel zijn.

20190921_Supporters_Union

De mee afgereisde supporters lieten zich gelden in Westerlo.

In de eerstvolgende aanval lukte het Westerlo wel aan de overzijde. Bij l'USG waren ze Abrahams helemaal uit het oog verloren. De pijlsnelle aanvaller omzeilde een glijdende Saussez en tikte in een leeg doel binnen: 1-0 na een kwartier. De Westelse fans namen voor het eerst over in decibelproductie, maar de vreugde was van korte duur.

Want twee minuten later dook Ismaël Kandouss bij een vrijschop op aan de tweede paal. Met een stevige nekslag hing de verdediger de bordjes gelijk. Union was in de eerste helft duidelijk baas en kwam na een halfuur opnieuw heel sterk opzetten. Teddy Teuma schudde een intussen beproefd recept uit zijn schoenen: een raket richting winkelhaak. Maar opnieuw lag de dwarsligger in de weg.

Ferber haalt zijn gram

Terwijl Teuma zich de handen in het haar wreef, voetbalden zijn ploeggenoten gewoon voort. In de voortzetting bracht Tabekou scherp voor richting de boomlange Ferber. Die stond aan de tweede paal te wachten en hoefde slechts zijn kruin tegen de bal te zetten om de 1-2 binnen te knikken. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Saussez, die met een zweefduik de voorsprong vasthield.

De tweede helft was een maat voor niets. Union veranderde het geweer van schouder en kroop terug op de eigen helft. Op de counter slaagden de bezoekers er niet in een voldragen aanval te produceren. Westerlo lukte het dan weer niet de Brusselse egelstelling te ontwrichten. Saussez werd nooit echt op de proef gesteld. Enkel de kopbal van Soumah, ex-speler van RWDM en White Star, verontrustte hem, maar die ging net naast zijn kooi.

Brussels feest

Het laatste woord was voor de supporters van Union. Met een 150-tal waren ze, maar opnieuw leek het of er duizend man stond te schreeuwen in het Dudenpark. Het Kuipje leek wel een Brusselse vestiging. Eén man maakte het feestgedruis niet mee. Ferber werd in de 73e minuut geblesseerd naar de kant gehaald.

In het klassement staat de top vier nu op twee punten van elkaar. Virton is leider met vijftien punten, Union tweede met veertien punten. OH Leuven is derde met dertien punten, maar speelt zondag nog tegen Lommel, Westerlo is vierde met dertien punten.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Sporting Flagey , Union Saint-Gilloise , Westerlo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni