Union rondt kaap van 1.000 abonnementen: 'Nieuwe generatie sluit aan'

© Photonews
| De fans presteerden het hele seizoen lang op een hoog niveau.

Union Saint-Gilloise heeft anderhalve maand voor de start van het nieuwe seizoen al meer dan 1.000 abonnementen verkocht. Dat is nu al het hoogste aantal sinds mensenheugenis. "Er is een nieuwe generatie die de weg vindt naar het Dudenpark."

Sportief was het voor Union een seizoen van nét niet, maar structureel boekte l'USG wel vooruitgang. Dat blijkt nu ook uit de voorlopige verkoopcijfers van de abonnementen. Op twee weken tijd gingen meer dan 1.000 abonnementen over de toonbank.

'Club in volle groei'

Ter illustratie: vorig seizoen klokte Union af op ongeveer 700 abonnementen. De verkoop aan voordelig tarief is dan wel afgerond, maar supporters kunnen ook de komende twee maanden nog bij Union terecht voor abonnementen. Sinds de jaren 70 deden de Brusselaars nooit zoveel seizoenskaarten van de hand.

"Union is een club in volle groei. We boekten goede sportieve resultaten en de supporters komen graag naar het Dudenpark. Deze verkoopsresultaten zijn daar een logisch gevolg van", reageert algemeen manager Philippe Bormans bij BRUZZ.

Ook online

"Er is nu ook een nieuwe generatie die de weg vindt naar het stadion. Het toont aan dat Union op de goede weg is. We moeten dit jaar proberen opnieuw een stap te zetten, dat is niet altijd zo eenvoudig. We proberen met deze ploeg nu voort te gaan."

20190606_Sportimize_Union
© Sportimize
| Het aantal likes op Facebook het afgelopen seizoen.

Dat Union aan populariteit, blijkt ook uit de expansie op sociale media. Het voorbije seizoen kreeg de Brusselse volksclub er 12.867 bij op Facebook bij, goed voor een toename van 72 procent. Van alle profclubs scoorde enkel Eupen beter.

Club Brugge

Terwijl Union volop bezig is om de kern voor volgend seizoen vorm te geven - "we doen er alles aan deze ploeg samen te houden", aldus Bormans - staat er al een mooi prestigeduel op het programma deze zomer. Op 15 juli oefent l'USG tegen vicekampioen Club Brugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?