| Teddy Teuma, Bart Nieuwkoop en Yorbe Vertessen Yorbe van Union St-Gilloise

Union Sint-Gillis blijft in zog van leider Antwerp dankzij 3-0 zege tegen Genk

© Belga
14/05/2023

Union Sint-Gillis heeft zijn titelhoop levendig gehouden na een 3-0 overwinning op zondagavond tegen Racing Genk op de derde speeldag van de Champions' Play-offs. Union prijkt op de tweede plaats met 44 punten, met een punt achterstand op koploper Antwerp (45). Genk is na een nul op zes weggezakt naar de derde positie met 41 eenheden.

De Brusselaars gingen voor het eigen volk het best van start: Christian Burgess (13.) kopte een corner knap overhoeks binnen op aangeven van aanvoerder Teddy Teuma. Die tussenstand bleef lange tijd op het scorebord in het Dudenpark, tot de bal na een VAR-interventie op de stip ging voor een penaltyovertreding op Victor Boniface.

Teuma (68.) nam zijn verantwoordelijkheid en vloerde Maarten Vandevoordt. In de slotfase knikte Burgess (81.) een tweede hoekschop, ditmaal in duikvlucht, tegen de touwen.

Eerder op de dag toonde Antwerp veerkracht door een 0-2 achterstand tegen Club Brugge nog helemaal om te buigen in een 3-2 zege. Youngster Arthur Vermeeren liet de Bosuil in de 97e minuut ontploffen met de winning goal.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni