Union smeert Lierse forfaitnederlaag aan

Maarten Verdoodt
05/12/2020

Leider Union heeft na de nederlaag van vorige week tegen Seraing weer aangeknoopt met de overwinning. Zelfs zonder een aantal sterkhouders bleek Union een maatje te groot voor de nummer voorlaatst Lierse Kempenzonen. Het werd 5-0 met onder meer twee goals en een assist van spits Deniz Undav.

Union startte zonder Teuma (geschorst), Fixelles en Lapoussin (beiden geblesseerd). En dat bleek toch een aderlating. Vooral de fantasie van Lapoussin en het vernuft van Teuma werden gemist.

Na een zoutloze eerste 25 minuten kwam de partij dan ook pas los na enkele stevige duels.

Pluim voor Labeau

Een vrije trap van Lierse werd in de eigen zestien weggewerkt door Jordanov, de bal kwam bij een spurtende Vanzeir, die stuurde Undav diep en de Duitser schilderde op zijn beurt perfect tot bij Labeau. En dan stond het dus uit het niets 1-0.

Een razendsnelle counter was het en we geven een pluim voor de beheerste afwerking van Labeau bij zijn derde goal dit seizoen.

Hang time

Union was bevrijd en krikte zijn spelniveau op. Tien minuten na de openingsgoal kwam de bal via de Deense tandem Nielsen-Bager voor de goal. Vanzeir etaleerde redelijk wat hang time en kopte de bal met een flukse nekslag binnen.

Het was goal nummer 12 voor Vanzeir. De jacht op 1B-topschutter Mikautadze (16 stuks) blijft in leven.

UNDAV_UNION

| Een lachende Undav (midden) scoorde twee keer en gaf een assist.

L'USG begon in overdrive aan de tweede helft. Vanzeir kroop meteen in de rol van aangever, Undav maakte de derde van de avond in het Dudenpark. Nadien kon de bonkige aanvaller er nog één maken, maar zijn kopbal ging al dan niet over de doellijn. Maar Undav die ging gewoon verder op zijn elan.

'Undav time'

Na een voorzet van Cochrane miste Jordanov nog, maar wie was daar? Ja hoor, Deniz Undav voor de 4-0.

En het was nog niet gedaan want een handvol minuten later verscheen hij nog eens voor doelman De Smet, maar die vond het stilaan welletjes. Nadien werd het ook windstil qua kansen, tot Nielsen nog eens uithaalde. Zijn schot zoefde naast.

BAH_UNION

| Ibrahima Bah maakte de vijfde en vierde dat emotioneel.

We schoten weer echt wakker zo'n tien minuten voor tijd toen Undav nog eens opviel. De hoekschop van Nielsen landde op zijn borst en hij haalde meteen uit met links. Gilis moest de gemaakte goal van de lijn weghalen.

In het slot maakte de ingevallen Bah de 5-0, forfaitscore dus. Union startte stroef, maar kende uiteindelijk geen problemen met Lierse Kempenzonen. De voorsprong op Seraing blijft vier punten, volgende week trekken de Unionisten naar Lommel.