| Zomeraanwinst Simon Adingra drijft met de bal op het middenveld.

Union speelt gelijk tegen grote broer Brighton

10/07/2022

Union en grote broer Brighton hebben zaterdag in een oefenwedstrijd 0-0 gelijkgespeeld. Bij Brighton speelde Deniz Undav 45 minuten.

In een gezapige eerste helft kreeg Union de beste kansen. Voor Brighton was het dan ook maar de eerste wedstrijd van de voorbereiding, terwijl de Brusselaars al meerdere wedstrijden achter de kiezen hadden. Brighton won na de draw symbolisch op strafschoppen (5-4).

AA Gent heeft zaterdag haar galawedstrijd in de Ghelamco Arena tegen de Deense vicekampioen en bekerwinnaar Midtjylland met 2-1 gewonnen. Op het halfuur bracht Raphael Onyedika (30.) de Denen op voorsprong met een kopbal van dichtbij, meteen ook de ruststand. Na rust zorgden de Buffalo's al snel voor de gelijkmaker via Alessio Castro-Montes (55.). Het was uiteindelijk Tarik Tissoudali die tien minuten voor tijd met een knappe actie de 2-1 eindstand vastlegde.