Union speelt mogelijke play-off in Lotto Park van Anderlecht

© PhotoNews
| Lotto Park, het stadion van voetbalclub RSC Anderlecht.

Als Union zich dinsdagavond in Glasgow tegen de Rangers plaatst voor de play-offronde van de Champions League, speelt het die niet zoals gepland in Leuven, maar wel in het Lotto Park van Anderlecht. Dat kondigde RSCA aan op zijn website.

In Glasgow heeft Union een 2-0 bonus te verdedigen. Stoot het door, treft het in de volgende ronde Monaco of PSV. De UEFA eist dat het stadion twee dagen voor de wedstrijd op 16 augustus al beschikbaar is, maar OH Leuven ontvangt zondag nog Club Brugge. En dus valt Den Dreef af.

"Daarom is Royal Sporting Club Anderlecht ingegaan op de vraag van Union en van de Belgische Voetbalbond om de wedstrijd uitzonderlijk in het Lotto Park te laten plaatsvinden", klinkt het op de site van Anderlecht. "Iedereen is het er immers over eens dat de Belgische clubs die op het Europese toneel strijden het verdienen om in alle comfort en in optimale omstandigheden hun kansen te verdedigen."

Philippe Bormans, de CEO van Union, reageert tevreden op het nieuws. "We zijn dankbaar dat Anderlecht bereid is om het Lotto Park ter beschikking te stellen", zegt hij. "Dat de twee clubs hierover zo snel een akkoord hebben kunnen bereiken, geeft aan dat er veel meer is dat ons bindt dan dat ons scheidt."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?