| Bart Nieuwkoop liep een spierblessure op tijdens de match tegen Genk en kan donderdag niet tegen Malmö spelen.

Union speelt zonder Bart Nieuwkoop tegen Malmö, Geraerts houdt druk af

© Belga
14/09/2022

Union kan donderdag in de tweede groepswedstrijd van de Europa League tegen het Zweedse Malmö niet rekenen op Bart Nieuwkoop. De Nederlandse rechterflankspeler viel zondag uit tegen Genk (1-2 verlies) en raakt niet fit.

"Bart zal er niet bij zijn", bevestigt zijn coach Karel Geraerts daags voor de wedstrijd, die zal plaatsvinden in het stadion van OH Leuven. "We kennen de precieze aard van zijn spierblessure nog niet. Hij kan de interlandonderbreking gebruiken om te rusten."

De Zweedse aanwinst Gustaf Nilsson is wel klaar voor de dienst. De 25-jarige aanvaller mocht tegen Genk al kort invallen. "Hij kwam geblesseerd naar hier, het was een geval van slechte timing. Intussen heeft hij al enkele keren meegetraind en in een korte tijd heeft hij een goeie indruk gemaakt. Na vijf weken onbeschikbaarheid komt hij fysiek misschien nog wat tekort maar we zullen iedereen nodig hebben nu de matchen elkaar zo snel opvolgen. Ik kijk ernaar uit hem op het veld te zien."

Tweede Europese wedstrijd

Vicekampioen Union opende zijn Europese groep uitstekend door vorige week met 0-1 te winnen bij het Duitse Union Berlin. Malmö ging met 0-2 onderuit tegen het Portugese Braga. Volgens Geraerts is zijn ploeg hoe dan ook geen favoriet tegen Malmö, de nummer vijf in de Zweedse competitie. "Ik raak niet aan mijn principes of ideeën. We mogen niet vergeten dat we bij de loting uit pot vier kwamen. Op papier zijn wij dus het zwakste team. In Berlijn hebben we een positief resultaat gehaald, en dat maakte mij gelukkig, maar donderdag is een nieuwe match."

Malmö is de Zweedse kampioen maar beleeft een moeilijker seizoen in eigen land. "Ik verwacht een goede wedstrijd tegen de Zweedse kampioen," onderstreepte Geraerts. "Het team speelt heel compact en beschikt over een stevige organisatie. Voor ons blijft het de tweede Europese wedstrijd. Dit blijft een ontdekkingstocht voor iedereen binnen de club."

Intussen wisselde Malmö van coach en kwam de Noor Age Hareide aan het roer. Hij leidde de ploeg zondag meteen naar een 2-1 zege tegen Norrkoping. "Een nieuwe trainer kan altijd een positieve energie meebrengen", weet Geraerts. De Zweden missen tegen Union wel hun Finse centrale verdediger Niklas Moisander en hun Deense centrale middenvelder en aanvoerder Anders Christiansen. "Het zijn twee belangrijke spelers en ze zullen een oplossing moeten vinden. We zullen zien hoe ze ermee omgaan."

'Het wordt lastig, maar geen schrik'

Nilsson denkt dat het een lastige wedstrijd wordt: "Het is een heel sterke ploeg en zal dat ook donderdag zijn. Ze beschikken over goeie spelers die in de diepte kunnen spelen. Het is al lang een van de beste Zweedse teams. Tegen hen spelen is altijd lastig maar we hebben zeker geen schrik van hen."

Hij kwam over van de Duitse derdeklasser Wehen Wiesbaden, net als de inmiddels vertrokken goalgetter Deniz Undav. "Uiteraard hoop ik even goed te doen als hem want hij kende een fantastisch seizoen en scoorde vaak voor Union. Ik ben klaar als de coach mij nodig heeft." De spits kwam geblesseerd naar het Dudenpark maar verzamelde zondag tegen Genk zijn eerste speelminuten. "Het uitzicht op Europees voetbal was een van de belangrijkste zaken die mij overtuigden voor Union te kiezen. Maar de kwaliteit in het spel en de opstelling met twee aanvallers waren dat ook. Union is een fantastische club, naar het beeld van zijn supporters. Mijn eerste indruk is echt positief."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni