Karel Geraerts, hier nog als T2 van Union Saint-Gilloise in december 2021, wordt hoofdtrainer van de club in het seizoen 2022-2023

| Karel Geraerts, hier nog als T2 van Union Saint-Gilloise in december 2021, wordt wellicht hoofdtrainer van de club in het seizoen 2022-2023.

Union stelt donderdag nieuwe coach voor, Karel Geraerts lijkt T1 te zullen worden

┬ę Belga
08/06/2022

Vicekampioen Union stelt donderdagmiddag, om 12 uur, haar nieuwe coach voor volgend seizoen voor. De Brusselse club moest vorige week afscheid nemen van succescoach Felice Mazzu. Die trok naar Anderlecht om daar Vincent Kompany op te volgen. Meer dan waarschijnlijk wordt zijn assistent Karel Geraerts de nieuwe hoofdcoach van Union. Dat berichtten diverse Belgische media.

Geraerts was de voorbije drie seizoenen assistent in het Joseph Mari├źnstadion. Met Mazzu als hoofdcoach werd Union in 2021 kampioen in 1B. Bij hun terugkeer op het hoogste niveau, voor het eerst in 48 jaar speelde de club opnieuw in hoogste klasse, stond Union bijna het hele seizoen aan kop.

In de play-offs ging Club Brugge er nog over, maar de Brusselaars toonden zich een trotse vicekampioen. Union komt volgend seizoen uit in de derde voorronde van de Champions League. Bij verlies zakken naar de groepsfase van de Europa League.

Het zou voor Geraerts zijn eerste avontuur als hoofdcoach worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni