Union stopt zegereeks Lierse en zit op finalekoers

JR
09/12/2017

Zaterdagavond won Union Saint-Gilloise in het Koning Boudewijnstadion van dé ploeg van het moment in 1B. Union-Lierse werd 1-0. Door de zege is Union nu al vijf wedstrijden ongeslagen. Waar eindigt dit? In de promotiefinale?

Ondanks de afwezigheid van een pak sterkhouders, ging Union ook in zijn laatste thuismatch van 2017 voluit voor de zege. Een stugge tegenstander en een hobbelig veld temperden de aanvalsdrift van de thuisploeg. De Brusselaars hadden er zin in maar Lierse hield de match op slot. Een knal van Da Silva op de vuisten van doelman Rakovsky was de beste kans in de eerste helft.

Na de rust bleef USG de beste ploeg. Het combineerde gretig en kreeg in de 75ste minuut loon naar werken. Fixelles zette vanop rechts voor. Houdret werkte de bal met de schouder in doel. Vol overgave verdedigde Union zijn voorsprong. Met succes. Union maakt zo een einde aan de spectaculaire reeks van zeven zeges voor de Pallieters.

De Unionisten verloren nog geen enkele keer in de tweede periode. Dankzij de zege tegen Lierse sluipt Union dichter bij de vierde plaats in het algemeen klassement. In de tweede periodestand bedraagt het verschil met leider Lierse nu nog maar drie punten. Een finaleplaats is dus geen utopie meer. Volgende week is het Beerschot Wilrijk-Union, een finale avant la lettre?