Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht op 30 januari 2022 Iin het Dudenpark

| Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht op 30 januari 2022 in het Dudenpark.

Union-supporters trekken zondag in 'zwanzestijl' van stadhuis naar stadion

CD
© BRUZZ
07/04/2022

Zondag organiseren de supportersclubs van Union Saint-Gilloise een grote parade in de straten van Sint-Gillis en Vorst. Zo willen ze geld inzamelen om veteraan-supporters van de club te helpen die zich niet meer kunnen verplaatsen.

De zwanzeparade in de typisch Brusselse, volkse sfeer start zondag om 12 uur aan het Stadhuis van Sint-Gillis. Aan de verschillende kraampjes die op het Van Meenenplein voor het stadhuis zullen staan, kunnen deelnemers iets kopen om te eten of te drinken. De opbrengst daarvan gaat naar de Union-supporters in de verzorgingstehuizen van Sint-Gillis en Vorst om vanaf de start van het komend voetbalseizoen hun vervoer naar het stadion van te organiseren.

Iets na 16 uur vertrekt de parade richting het Marienstadion, onder begeleiding van de Fanfare van Moulbaix en haar Majorettes. Als afsluiter staat om 18.30 uur de thuiswedstrijd tegen Beerschot gepland.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni