Union te sterk voor OHL op ijspiste in Dudenpark

© Photonews
| Na het verlies tegen KV Mechelen kon Union nu wel winnen tegen OHL.

Union is de winnaar van het weekend na een overwinning tegen OH Leuven in 1B. De Unionisten naderen in de tweede periode tot op zes punten van titelfavorieten Beerschot Wilrijk en KV Mechelen.

De grasmat in het Dudenpark had te lijden onder de koude van de afgelopen dagen. De bezoekers kozen daarom niet voor academisch voetbal, Union kreeg het initiatief. Percy Tau dreigde eerst, nadien probeerde Niakaté het vanuit een schuine hoek.

Goal stilstaande fase

Leuven deed de thuisdefensie stevig schrikken met een knal in één tijd van Dequevy, Saussez stond pal. Tau voelde zich als een vis in het water op de ijsvlakte in Vorst. Hij gleed langs twee verdedigers, maar doelman Henkinet hield OHL overeind. 

De bezoekers deden het met lange ballen richting nieuwe aanwinst Thomas Henry. De goal voor OHL viel dan ook na een stilstaande fase. Moore knikte een hoekschop binnen. Maar lang bleef de 0-1 niet op het bord. Via een pijlsnelle tegenaanval langs Niakaté, Tau en uiteindelijk Selemani stond het weer gelijk.

Nieuwe dirigent Teuma

In de tweede helft trok een dominant Union resoluut richting doel, nieuwkomer Teuma dirigeerde het middenveld van de Unionisten. Na een fout op Besuschkow kreeg Union een strafschop, maar Selemani weigerde zijn tweede van de namiddag te maken en trapte op Henkinet. 

Kansen genoeg voor Union. Tau probeerde vanop afstand, Besuschkow knalde nipt over en Kis vond Henkinet op zijn weg. Maar dan botste een hoekschop van Selemani door op het gladde veld, de ingevallen Tabekou stond helemaal alleen en knalde van dichtbij de verdiende 2-1 in doel. 

Woensdag beker

Union telt nu zes punten achterstand in de tweede periode op leidersduo Mechelen en Beerschot Wilrijk. Woensdag trekt l’USG naar Mechelen voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de Beker van België.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?