© Belga | Loïc Lapoussin speelt zijn eerste wedstrijden voor de nationale ploeg van Madagaskar.

Union tilt zwaar aan gedrag Lapoussin bij alcoholcontrole

© Belga
06/12/2022

Union heeft dinsdag gereageerd op een voorval met speler Loïc Lapoussin op zondag. De Franse Malagassiër werd door de politie staande gehouden voor een alcoholcontrole, maar weigerde mee te werken. Hij werd daarop meegenomen naar het commissariaat. CEO Philippe Bormans tilt "zwaar aan het voorval".

"Ik besef dat ik een fout heb gemaakt en wil me hiervoor publiekelijk verontschuldigen en ook bij mijn medespelers, staf, bestuur en de volledige Union-familie", zei Lapoussin in een reactie. "Ik zal mijn straf aanvaarden alsook de extra sanctie opgelegd door de club." De buitenspeler speelt sinds juli 2020 bij Union en is een vaste waarde op de linkerflank.

CEO Philippe Bormans was niet te spreken over het voorval. "Wij tillen hier erg zwaar aan. Spelers hebben een voorbeeldfunctie en zijn voor vele jongeren een rolmodel. Jaarlijks sterven er door alcohol in het verkeer nog steeds tientallen mensen en een veelvoud raakt ernstig gewond. Wij kunnen niet genoeg benadrukken welk menselijk leed dit veroorzaakt. Wij gaan dan ook een bijkomende sanctie opleggen met als doel te sensibiliseren en, samen met Loïc, ons in te zetten in de strijd tegen dit helaas nog altijd voorkomend probleem."

Union staat na zeventien speeldagen tweede in de Jupiler Pro League, met 36 punten. Dat zijn er tien minder dan leider Racing Genk. Lapoussin en zijn ploegmakkers zijn momenteel op stage in het Spaanse Alicante. Op 26 december hervatten ze de Jupiler Pro League met een thuismatch tegen Oostende.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni