| De spelersgroep van Union viert donderdagavond de kwalificatie voor de poulefase van de Europa League.

Union treft Liverpool, LASK Linz en Toulouse in groepsfase Europa League

01/09/2023
Updated: 01/09/2023 13.47u

Union speelt voor het tweede opeenvolgende seizoen de poulefase van de Europa League. Vorig jaar eindigde het in een groep met Union Berlin, Malmö en Braga verrassend helemaal bovenaan.

Net als vorig jaar start Union zeker niet als favoriet in deze groep. Toen duurde de Europese campagne van de club uiteindelijk tot de kwartfinales, maar daarin bleek de Duitse topclub Leverkusen toch twee maten te groot voor de Unionisten.

Met Liverpool treffen de Brusselaars een echte Europese topclub, die twee seizoenen geleden nog in de finale stond van de Champions League, maar toen verloor van Real Madrid na een opmerkelijke wedstrijd van Thibaut Courtois. Omdat Liverpool vorig jaar een bar slecht seizoen kende in de Premier League, komt de club dit jaar uit in de Europa League.

LASK Linz speelde vier seizoenen geleden nog tegen Club Brugge om plaatsing voor de Champions League. Club haalde het toen, niet zonder moeite, tegen de Oostenrijkse club.

De laatste keer dat Toulouse tegen een Belgische ploeg uitkwam in Europees verband dateert al van 2009. De tegenstander van de Fransen in de poulefase van de Europa League was toen ook Club Brugge. Brugge speelde 2-2 gelijk in Frankrijk en versloeg de Fransen later in Olympia met 1-0, een doelpunt van de Kroaat Ivan Perisic.

De precieze kalender wordt ten laatste zaterdagochtend bekendgemaakt.

Reactie van Union

De spelers steken in het vliegtuig op de terugweg van de wedstrijd tegen Lugano hun enthousiasme voor de wedstrijd tegen Liverpool niet onder stoelen of banken. Dit is hun reactie wanneer ze de namen van de tegenstanders te horen krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Saint-Gilloise , Europa League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni