Union trekt winst pas in slot over de streep tegen tien Lommel-spelers

© Photonews
| Union-fans tijdens de wedstrijd tegen Lommel.

De Unionisten staan dankzij een kopbaldoelpunt van Selemani nu steviger op een derde plaats in het algemene klassement. Vier matchen voor het einde van de competitie, is Union nog niet helemaal uitgeschakeld voor de tweede periodetitel.

Van 6.000 fans in het Dudenpark tegen KV Mechelen in de beker naar nog geen 1.000 fans in de competitie tegen Lommel. De magere opkomst verklaart ook de inzet waar Union nog voor speelt: een waterkansje op de tweede periodetitel. Al loopt die strijd eigenlijk gewoon tussen tenoren Beerschot Wilrijk en KV Mechelen.

Niakaté mist vanop de stip

Geen Peyre dus achteraan bij Union, die koos op de valreep voor een spraakmakende transfer naar bekerfinalist KV Mechelen. Maar ook geen Perdichizi die afgelopen week geopereerd is en 4 à 5 weken out zal zijn.

We kregen een verrassend amusante openingsfase want na vijf minuten haalde Besuschkow uit, doelman Coucke bracht redding en Niakaté had in de herneming maar binnen te leggen. Maar verdediger Santermans trok de spits onderuit. Rechtstreeks rood én strafschop. Niakaté ging achter de bal staan, voor zijn eerste goal sinds december. Maar de topschutter besloot zwak op de Lommelse doelman.

Union buitte zijn numeriek overwicht niet uit. Heymans bracht Lommel ei zo na op voorsprong, maar zijn verdwaalde voorzet strandde bovenop de lat.

Teddy in de achtertuin

Namens de thuisploeg dreigde Besuschkow nog met een afstandsschot, weer stond Coucke pal.

Voor het overige acteerden de Unionisten bleek. Teuma was de enige in een geel-blauw shirt die complexloos voetbalde. Een panna, een steekpass met links of rechts, Teddy voetbalde als in zijn achtertuin, maar zijn teamgenoten hadden de uitnodiging voor het partijtje niet ontvangen.

Union beet ook na de pauze zijn tanden stuk op een georganiseerd tienkoppig Lommel. Kopbal van Besuschkow, een knal van Tau en een gemiste kans via de ingevallen Feber. Mogelijkheden genoeg, maar de bal wilde er niet. Tot twee minuten voor tijd Fixelles de bal in de box dropte. Ferber ging er nog aan voorbij, maar Faiz Selemani klom heel hoog en kopte laag in de hoek binnen.

Drie belangrijke punten

De tweede kopbalgoal in de carrière van Selemani, zo vertelde hij nadien, leverde Union drie punten op. Drie belangrijke punten, want de zekerheid over play off 2 is er. En de waterkans op de tweede periodetitel voorlopig ook nog, tot zondagnamiddag op Beerschot Wilrijk.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?