| Jonas Bager (archiefbeeld).

Union-verdediger Bager komt weg met voorwaardelijke schorsing

© Belga
13/09/2021

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelt voor om Union-verdediger Jonas Bager een voorwaardelijke speeldag schorsing op te leggen na zijn rode kaart in en tegen KRC Genk zondag. Dat maakte de KBVB maandag bekend.

Het strenge oordeel van scheidsrechter Lambrechts viel afgelopen weekend niet in goede aarde bij de Brusselse bezoekers. Bager raakte de dribbelende Bongonda in het strafschopgebied. Na VAR-tussenkomst kreeg Genk een strafschop en werd de Union-verdediger met rood van het veld gestuurd.

De bondsprocureur ziet er evenwel een bewuste overtreding in, met als enige intentie om Bongonda ten val te brengen en hem zo een doelkans te ontnemen. Omdat Bager nog een blanco disciplinair dossier kan voorleggen, en bovendien niet de fysieke integriteit van de Genkse aanvaller in gevaar had gebracht, volstaat voor het Bondsparket een voorwaardelijke schorsing van één match.

Bager kan komend weekend dus gewoon aan de aftrap staan in de thuismatch tegen Zulte Waregem. De verdediger van Union moet wel een effectieve boete van 500 euro betalen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni