Zondagnamiddag verloor Union Saint-Gilloise ook zijn allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Roeselare klopte de Brusselaars met 1-0. De komende week wordt cruciaal voor Union.

Naar het beeld van het seizoen moest coach Grosjean in Roeselare weer een resem spelers missen. Maar de elf op het veld gingen er wel vol voor. Vooral Tabekou toonde zich erg doelgericht. Al na drie minuten vuurde hij zijn eerste schot, doelman Dewinter redde. Union voetbalde vlot en gretig maar niet altijd even geconcentreerd. Een verstrooide doelman Saussez trapte de bal voor de voeten van Lecomte die de 1-0 overhoeks binnentrapte.

Martens mist gelijkmaker

De voorsprong bezorgde de thuisploeg vertrouwen. Gaandeweg liet USG Roeselare beter in de wedstrijd komen. Maar Union bleef wel kansen creëren. Gertjan Martens was twee keer dicht bij de gelijkmaker. Een eerste keer kopte hij over. Zijn tweede kopbal vloog tegen de paal.

Met veel goede moed bleven de Unionisten op zoek gaan naar de gelijkmaker. Maar op het druilerige Schiervelde bleek dat deze ploeg vooral naar vakantie snakt. Een troosteloze, voorlaatste plaats. Meer zat er dit seizoen niet in voor Union.

Alles klaar voor nieuwe investeerder

De volgende dagen zal blijken of het de Britse investeerder Tony Bloom menens is. Alle papieren liggen klaar. Bij Union wachten ze enkel nog op zijn handtekening. Die zou er in de loop van deze week moeten komen. De elfvoudige landskampioen kan dan rekenen op een serieuze kapitaalsinjectie. Britse ponden in combinatie met Brusselse, sportieve knowhow en een terugkeer naar het Dudenpark. Er wacht de Union-supporters een droomvakantie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Union Saint-Gilloise, Voetbal, Tony Bloom

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni