Union verliest match voor de vijfde plaats

union.jpg
© Union Saint-Gilloise
| Een zure nederlaag is het voor Union.

Zondagavond liet Union Saint-Gilloise zich in het Koning Boudewijnstadion koud pakken door Roeselare: 1-2. Voor de Brusselaars begint 2018 met een nachtmerrie.

Jonathan Kindermans maakte zijn competitiedebuut voor Union. Makkelijk had hij het niet. Want Union kwam maar moeilijk in zijn spel. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Ferber glipte door de buitenspelval maar miste koelbloedigheid voor doel. Na een half uur voetballen, was het wel raak. Ferber kapte zich vrij in de zestien en bediende Da Silva die de bal in de hoek plaatste. Twee minuten later stelde Roeselare gelijk. Kudimbana bokste een Roeselaarse voorzet voor de voeten van Lecomte. Zijn schot werd nog gekeerd maar Samyn knalde de afvallende bal via de voet van Martens binnen.

In de tweede helft voerde Union stelselmatig de druk op. Een lob van Ferber belandde bijna in doel. Even later kon hij net niet bij een voorzet van Kis. Onder impuls van de ingevallen Massengo, die zijn heroptreden maakte na bijna vijf maanden blessureleed, klopten de Unionisten nadrukkelijk op de deur. Luvumbu knalde vanop 25 meter tegen de dwarsligger. De winning goal zat eraan te komen. Maar in de 92ste minuut kreeg de elfvoudige landskampioen het deksel op de neus. Cornet kopte de corner van Van Acker in doel. Een regelrechte hold-up.

Door deze zege behoudt Roeselare zijn vijfde plaats. USG volgt op vijf punten en ziet zo play-off 3 dichterbij komen. In de tweede periode bedraagt de kloof met leider Lierse nu zes punten.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd door Proximus 11.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?