Antwerp heeft zondag op de zestiende speeldag in de tweede voetbalklasse de topper in het Bosuilstadion tegen Union met 2-0 gewonnen. De club uit Sint-Gillis moet de vierde plaats nu delen met Cercle.

Door de verhoogde terreurdreiging in Brussel werd de wedstrijd tussen White Star en Coxyde afgelast, maar Union kwam wel in actie op het veld van Antwerp. De thuisploeg opende de score in de dertiende minuut en verdubbelde de voorsprong kort na rust. Union kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt van topschutter Fauré.

Met de 2-0-winst blijft Antwerp tweede op drie punten van leider Tubeke. Daarna volgen Eupen en Union, dat na twee nederlagen Cercle naast zich moet dulden. Volgende week speelt Union tegen Deinze.