| Kevin Rodriguez

Union versterkt aanval met Ecuadoriaan Rodriguez

© Belga
01/09/2023

Union heeft zijn kern vrijdag aangevuld met aanvaller Kevin Rodriguez. De 23-jarige Ecuadoriaan komt over van Independiente del Valle, een eersteklasser in zijn thuisland. Hij ondertekende in het Dudenpark een contract voor vier seizoenen, met optie op nog een extra jaar.

Rodriguez begon zijn carrière bij tweedeklasser Imbabura en maakte daar indruk. Het leverde hem een verrassende stek op in de WK-selectie van bondscoach Gustavo Alfaro. Hij viel in de groepsmatchen tegen Qatar en Nederland telkens kort in. Topclub Independiente del Valle nam hem in januari over en ook daar liet hij zich gelden met vijf goals in 25 duels.

Rodriguez is al de tiende inkomende transfer voor de Unionisten, de vierde aanvaller na Mohammed Amoura (FC Lugano), Henok Teklab (Münster) en Elton Kabangu (Willem II). Zij moeten proberen de (grote) schoenen te vullen van Victor Boniface, die Union verliet voor Bayer Leverkusen. Ook huurlingen Simon Adingra (Brighton) en Yorbe Vertessen (PSV) zijn niet meer actief in het Joseph Mariënstadion.

Union plaatste zich donderdag voor het tweede jaar op rij voor de groepsfase van de Europa League. Daar zijn Premier League-topclub Liverpool, het Oostenrijkse LASK Linz en het Franse Toulouse de tegenstanders.

Royale Union Saint-Gilloise op X (Twitter)

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni