Union vindt met Mohamed Amoura aanvallende versterking bij tegenstander in Europa League

© Belga
18/08/2023

Union Sint-Gillis heeft zich versterkt met de Algerijn Mohamed Amoura, zo meldt de Brusselse club vrijdagmiddag. De 23-jarige spits komt over van het Zwitserse Lugano, de tegenstander van Union in de laatste kwalificatieronde voor de Europa League, en zette zijn krabbel onder een contract tot 2027.

Amoura werd in de zomer van 2021 van bij zijn jeudclub ES Setif naar Zwitserland gehaald. Bij Lugano wisselde hij invalbeurten af met basisplaatsen en kwam hij in twee seizoenen aan 66 wedstrijden, waarin hij zeventien doelpunten maakte en vijf assists gaf. De spits is ook Algerijns international (14 caps) en zou volgens mediaberichten vier miljoen euro moeten kosten.

De spits moet de Nigeriaan Victor Boniface doen vergeten, die deze zomer voor een recordbedrag naar Bayer Leverkusen trok.

Union, de nummer drie van het afgelopen seizoen in België, maakt deze jaargang in de play-offronde van de Europa League zijn entree op het Europese toneel en doet dit dus tegen Lugano, vorig jaar derde in Zwitserland. Union kwam als eerste uit de trommel en speelt de heenwedstrijd volgende week donderdag in het stadion van RSC Anderlecht. Een week later volgt de verplaatsing naar Zwitserland.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni