| Impressie van de sfeer tijdens Union - Glasgow Rangers aan Den Dreef in Leuven.

Union wil bij Rangers poort naar laatste voorronde open beuken

© Belga
08/08/2022
Updated: 08/08/2022 15.52u

Dinsdagavond speelt Union in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen trekt na de 2-0 overwinning vorige week met reële kansen op kwalificatie richting Schotland.

Dankzij goals van Teddy Teuma en Dante Vanzeir dwong Union vorige dinsdag aan Den Dreef in Leuven een goede uitgangspositie af voor de return. De ploeg van Karel Geraerts kreeg zaterdagavond wel een stevige tik in de Belgische competitie.

Op het veld van KV Mechelen gingen de Unionisten met 3-0 onderuit. In de heksenketel van het Ibrox Stadium zal Union scherper voor de dag moeten komen. De Rangers tankten in hun competitie dan weer vertrouwen door met 2-0 te winnen van Kilmarnock.

Mogelijk wacht PSV of AS Monaco in laatste voorronde

Als Union de Schotse kaap rondt, wacht in de laatste voorronde van het kampioenenbal de winnaar van het duel tussen het Franse AS Monaco, de ploeg van coach Philippe Clement, en het Nederlandse PSV. De heenwedstrijd in het prinsdom eindigde op 1-1.

Maar eerst moet Union dus nog voorbij de troepen van Rangers-coach Gianni van Bronckhorst. "Tegen wie we ook uitkomen, wij hebben in eigen huis altijd vertrouwen. De sfeer is hier steeds fantastisch en ik ben er zeker van dat het morgen ook zo zal zijn. We krijgen morgen opnieuw een kans om de ploeg te zijn die we kunnen zijn samen met onze supporters," aldus de coach daags voor de wedstrijd in Glasgow.

Volgens de Nederlander zal het belangrijk zijn "goed te starten" aan de wedstrijd. "We willen doelpunten maken maar we mogen de organisatie evenmin uit het oog verliezen. Het evenwicht bepaalt alles. Maar ons doel is aanvallen en kansen bij elkaar spelen."

Europa League

Mocht Union het dinsdagavond toch nog uit handen geven, dan wacht voor de Brusselaars het vangnet van de Europa League. Het stamnummer 10 mag dan rechtstreeks naar de groepsfase.

Union speelt dit seizoen voor het eerst in 58 jaar Europees voetbal. De geelblauwhemden uit Sint-Gillis danken dit aan hun fantastische campagne vorig seizoen waarin ze als promovendus maar nipt de titel moesten laten aan Club Brugge.

De terugwedstrijd tussen de Rangers en Union start dinsdagavond om 20u45 (19u45 lokale tijd) en staat onder leiding van de Griekse scheidsrechter Tasos Sidiropoulos.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni