Union wil Europees droomparcours verderzetten in Braga

03/10/2022

Union kan donderdag op de derde speeldag van de groepsfase van de Europa League een grote stap zetten richting Europese overwintering. De Brusselaars trekken naar co-leider Braga.

Beide teams tellen na twee speeldagen het maximum zes punten. De top twee van de groep stoot door in de Europa League, de nummer drie gaat naar de Conference League.

Eerste zege in groepsfase

Union gaf haar knappe debuut in de groepsfase van de Europa League, een 0-1 zege bij Union Berlin, een vervolg in de thuismatch tegen Malmö (3-2 overwinning). Ook Braga won van beide tegenstanders, 0-2 in Malmö en 1-0 tegen Union Berlin. De koppositie in groep D staat zo donderdag op het spel in het Estadio Municipal de Braga.

Vierde plaats

Het vertrouwen bij Union is groot na de knappe 0-3 zege van zaterdag op het veld van OH Leuven. De vicekampioen klom zo in de tussenstand naar de vierde plaats. Braga van zijn kant leed haar eerste competitienederlaag bij FC Porto (4-1). De roodhemden zijn wel nog steeds derde in de Portugese Primeira Liga, met 19 punten na 8 speeldagen.

Nog in de Europa League komen donderdag de Belgen van Rennes, Jérémy Doku en Arthur Theate, in actie tegen Dinamo Kiev. Michy Batshuayi en Fenerbahçe ontvangen het Cypriotische Larnaca en Albert Sambi Lokonga speelt met Arsenal gastheer voor het Noorse Bodo/Glimt.

Ook belofteninternationals Eliot Matazo (met Monaco tegen Trabzonspor), Hugo Siquet (met Freiburg tegen Nantes), Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen (beiden met PSV bij FC Zürich) komen aan bod.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni