Union wint, maar verliest trainer

© brusselnieuws.be
13/04/2015

Derdeklasser Union klopte zondag Berchem. Na afloop liet trainer Drazen Brncic weten dat hij de club verlaat na het einde van het seizoen. Het bestuur reageert ontgoocheld.

Met twee doelpunten van Ingazio Cocchiere, eentje in elke helft, hield Union de drie punten thuis tegen Berchem Sport.

De overwinningsroes duurde echter niet lang. Tot ieders verrassing vertelde coach Brncic na de wedstrijd aan spelers en bestuur dat hij Union zal verlaten op het einde van het seizoen. Brncic, sinds vorige zomer actief in het Dudenpark, gaat volgend seizoen aan de slag bij Patro Eisden Maasmechelen.

Brncic onderhandelde al enkele maanden met het bestuur van Union over een nieuw contract, maar kiest nu voor een vertrek. Hij kiest voor Patro omdat dat dichter bij zijn woonplaats ligt, en omdat de infrastructuur daar beter is. “Een van de redenen voor zijn vertrek is wellicht dat de directie nog niet met een nieuw tegenvoorstel voor een nieuw contract was gekomen", zegt technisch directeur Jacques Urbain aan tvbrussel. "We vinden het jammer dat hij ons niet sneller heeft ingelicht."

In een officiële mededeling betreurt Union de beslissing van Brncic. De club bedankt de trainer voor zijn professionalisme en zijn bijdrage aan de sportieve wederopstanding.

Mede door de licentieperikelen van de concurrenten is de kans groot dat Union volgend seizoen naar tweede klasse kan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni