© Photonews | (Archiefbeeld)

Union heeft zich woensdagavond vlot verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Belgische voetbalbeker.

De Brusselaars wonnen ruim met 1-7 op het veld van Cappellen uit tweede amateur. De thuisploeg kwam halfweg de eerste periode verrassend op voorsprong langs El Madani maar daarna zetten de bezoekers, die met een veredeld B-elftal aantraden, de scheve situatie helemaal recht. Adingra (38., 69.), El Azzouzi (50., 55.), Nilsson (62., 73.) en Puertas (83.) zorgden voor de Brusselse goals.

KV Mechelen trof met Lokeren-Temse ook een club uit tweede amateur. Malinwa haalde het met 0-5 na treffers van Rob Schoofs (21.), Yonas Malede (43., 51.), Alessio Da Cruz (61.) en James Van Hecke (85.).

Cercle Brugge kreeg met Beerschot de nummer vijf uit de Challenger Pro League op bezoek. Denkey (4.) opende al snel de score waarna Verlinden (44.) voor de 1-1 ruststand zorgde. Na de koffie trok de Vereniging het laken naar zich toe met snelle goals van Ueda (48.) en opnieuw Denkey (51.), goed voor een 3-1 zege van de Bruggelingen.

KV Oostende was te gast bij Thes Sport Tessenderlo uit eerste amateur. Het werd 1-4. Ambrose (54.), Atanga (62.) en Bätzner (75.) zetten de kustboys in de tweede helft in een zetel. Sam Vanaken, broer van Hans, scoorde tegen (79.) waarna Berte (87.) de eindstand vastlegde.

Zulte Waregem, staartploeg in 1A, ging op bezoek bij Lommel, een middenmotor in 1B. Invaller Zinho Gano scoorde in de 70e minuut het enige doelpunt voor Essevee.