Union wint oefenpot tegen Oostende, Standard en Gent spelen gelijk

© Belga
22/07/2023

Union heeft vrijdag een oefenwedstrijd op de nationale feestdag gewonnen tegen KV Oostende. Op het veld van amateurploeg KWS Oudenburg versloegen de Brusselaars de kustploeg met 1-0. Zomeraanwinst Dennis Eckert (32.) zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Union verloor nog geen enkele wedstrijd in zijn voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oostende won het twee keer en speelde het twee keer gelijk.

Standard behaalde in zijn laatste oefenwedstrijd tegen het Duitse Hertha Berlijn een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Carl Hoefkens keek in Sclessin lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar kwam in het slot op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van de ingevallen Denis Dragus (85.).

Eerder op de dag behaalde ook KAA Gent een gelijkspel. Tegen het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns FC werd het 2-2. Gift Orban scoorde beide doelpunten voor de thuisploeg. De Buffalo's zouden hun laatste oefenwedstrijd normaal gezien tegen Shakhtar Donetsk spelen, maar die wedstrijd werd geannuleerd. In laatste instantie vonden ze met de Zuid-Afrikaanse ploeg alsnog een tegenstander.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni