| Joshua Zirkzee springt in de armen van Hendrik Van Crombrugge, die zonet een strafschop gestopt heeft. Een beeld uit het seizoen 2021-2022.

Van Crombrugge zet loopbaan verder bij KRC Genk: 'Geen moment getwijfeld'

© Belga
18/07/2023

Hendrik Van Crombrugge verlaat RSC Anderlecht, waar hij vorig seizoen op de bank was beland, keept voortaan bij KRC Genk. De 30-jarige Van Crombrugge ondertekent bij de Limburgers een contract voor drie seizoenen met optie op een extra seizoen. "Ik ben verheugd met deze nieuwe stap in mijn carrière".

Van Crombrugge was een certitude en ook aanvoerder bij Anderlecht, maar onder Brian Riemer verloor hij begin dit jaar zijn plaats tussen de palen aan Bart Verbruggen. "De afgelopen maanden waren niet de gemakkelijkste, maar ik ben op en top professioneel gebleven en ben blijven trainen op het hoogste niveau", zegt de keeper hierover in een mededeling van zijn nieuwe club. "Ik heb persoonlijk geen moment getwijfeld toen KRC Genk zich meldde en kijk ernaar uit om met KRC Genk mee te strijden voor de prijzen."

Head Of Football Dimitri de Condé is tevreden met de komst van de eenmalige Rode Duivel. "Door zijn ervaring en kwaliteiten is Hendrik de uitgelezen doelman om de concurrentie met onze doelmannen aan te gaan", klinkt het. "De komst van Hendrik geeft een extra dimensie aan onze gekende succesvolle doelmannen-filosofie."

"Hendrik is een echte leider die lange tijd de kapiteinsband droeg bij RSC Anderlecht. Door zijn aanwezigheid zullen ook onze jonge talenten volgende stappen kunnen zetten en leren van zijn ervaring en professionaliteit", besluit De Condé.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RSC Anderlecht , hendrik van crombrugge, KRC Genk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni