Hein Vanhaezebrouck Herman Van Holsbeeck RSC Anderlecht RSCA vliegtuig

| Hein Vanhaezebrouck en Herman Van Holsbeeck, een beeld dat we in de toekomst niet meer te zien zullen krijgen in het Astridpark.

Herman Van Holsbeeck mag zich niet langer sportief directeur van Anderlecht noemen. De 63-jarige Brusselaar moet plaats maken voor Luc Devroe. Hij onderhandelt momenteel wel nog met voorzitter Marc Coucke over een financiële afscheidsregeling.

Het vertrek van Herman Van Holsbeeck als sportief manager van voetbalclub Anderlecht is geen verrassing. Voorzitter Marc Coucke liet vrijwel meteen nadat zijn interesse in de club bekendraakte verstaan geen voorstander te zijn van de werkwijze van de 63-jarige Brusselaar.

Vooral zijn nauwe samenwerking met makelaar Mogi Bayat ergerde de nieuwe eigenaar van paars-wit. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Devroe als opvolger

Vijftien jaar lang werkte Herman Van Holsbeeck zich uit de naad voor de Brusselse recordkampioen. In die periode was hij goed voor acht landstitels en een bekerzege.

Luc Devroe is zijn gedoodverfde opvolger. Hij vervulde dezelfde functie al onder Coucke bij KV Oostende en is al aan de slag bij Anderlecht waar hij momenteel transferdossiers voorbereidt. Devroe kreeg ook een zitje in de nieuwe raad van bestuur van de club.

Anderlecht communiceerde officieel nog niet over de komst van Devroe. Daarmee zou het contractbreuk plegen tegenover Van Holsbeeck, waardoor de club een aardige som geld op tafel zou moeten leggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, Marc Coucke

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni