| Herman Van Holsbeeck werd opgepakt en ondervraagd in het grote fraudedossier 'Propere Handen' in het Belgische voetbal. Hij reageert nu voor het eerst na die woelige nacht.

Van Holsbeeck: 'Ik ben zeker dat Bayat nooit matchen heeft vervalst'

TD
© BRUZZ
29/11/2018

Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft op de televisiezender RTL voor het eerst gesproken in verband met zijn rol in het fraudedossier in het Belgische voetbal. "Bayat heeft nooit matchen vervalst," zegt hij.

Tijdens operatie Propere Handen werd Herman Van Holsbeeck even opgepakt en ondervraagd. Maar hij mocht dezelfde dag al opnieuw naar huis. De ex-manager van voetbalclub RSC Anderlecht hield sindsdien de lippen stijf op elkaar. Tot nu.

"Mijn advocaten hebben me gezegd dat men dreigt te geloven dat wij de grote criminelen zijn als we niet praten," zei hij op de televisiezender RTL. Zo schrijft sportwebsite Sporza.

Hij vertelde er over de huiszoekingen, zowel bij zichzelf als bij de voetbalclub. En over de rol van spelersmakelaar Mogi Bayat, een van de spilfiguren in het grote fraudedossier. Als manager werkte Van Holsbeeck nauw samen met Bayat.

"Mogi is mijn vriend. Zoals zijn broer Mehdi zei, denk ik dat hij het slachtoffer geworden is van zijn grote mond. Hij heeft misschien geprobeerd om wat minder belastingen te betalen, maar ik ben zeker dat hij nooit matchen vervalst heeft," voegde hij er nog aan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, RSCA, Herman Van Holsbeeck, operatie 'Propere Handen'

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni