Herman Van Holsbeeck (toen nog General Manager van RSC Anderlecht) en spelersmakelaar Mogi Bayat tijdens een winterstage van van de club in januari 2018 in La Manga, Spanje

| Herman Van Holsbeeck (toen nog General Manager van RSC Anderlecht) en spelersmakelaar Mogi Bayat tijdens een winterstage van van de club in januari 2018 in La Manga, Spanje.

Voetbalschandaal: Van Holsbeeck mag na verhoor naar huis

GR
© BRUZZ
11/10/2018

Ex-Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck is na zijn verhoor door het federaal parket opnieuw in vrijheid gesteld. Dat staat te lezen op de website van de RTBF. Hij is zo niet langer een verdachte in de operatie 'Propere Handen', ofwel het grootschalige onderzoek van het parket naar matchfixing en fraude in de Belgische voetbalwereld.

Meer informatie over de resultaten van het verhoor is er nog niet. Van Holsbeeck werkte tijdens zijn periode bij Anderlecht nauw samen met makelaar Mogi Bayat, de spilfiguur in het dossier. Maar hij wordt dus niet in verdenking gesteld.

Het federaal parket zal morgen om 15 uur meer uitleg geven over de zaak tijdens een persconferentie. Club Brugge-coach Ivan Leko, die ook door de politie werd meegenomen voor ondervraging, moet de nacht wel in de cel doorbrengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Herman Van Holsbeeck, voetbalschandaal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni