Van Holsbeeck vrij onder voorwaarden, wel in verdenking gesteld

© Photonews

Voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is vrijdagavond door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Hij is wel in verdenking gesteld voor witwassen en valsheid in geschrifte.

Van Holsbeeck werd donderdag opgepakt en opgesloten. Een onderzoeksrechter ondervroeg hem vrijdag heel de dag in Brussel. "Hij werd in verdenking gesteld uit hoofd van dezelfde tenlasteleggingen als de persoon die eerder deze week onder aanhoudingsmandaat werd geplaatst: private corruptie, witwassen van geld, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken en vereniging van misdadigers", luidt het vrijdagavond in een persmededeling van het federaal parket.

Vrijdag aan het eind van de dag werd hij in vrijheid gesteld onder voorwaarden, onder andere dat hij geen enkel contact met de voetbalwereld zou hebben en geen andere financiële transacties zou verrichten dan die welke nodig zijn voor het dagelijks leven. In het belang van het onderzoek geeft het federaal parket geen verder commentaar over het dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?