Vandalen bekladden Standard-stadion met Anderlecht-slogans

© Belga
03/05/2019

Minder dan een week nadat het Jan Breydelstadion in Brugge beklad werd met graffiti, hebben vandalen het stadion van Standard onder handen genomen, zo blijkt vrijdagmiddag uit beelden op sociale media.

De vandalenstreken, Anderlecht-slogans die onder meer op de ticketshop werden aangebracht, komen twee dagen voor de Clasico tussen Anderlecht en Standard aan het licht. De Fanboard van RSCA veroordeelt de tags, maar twijfelt aan de echtheid ervan.

"Dits is zeker geen georganiseerde actie van de Ultra's van Anderlecht, zoals in Brugge," zegt Frank Eeckhout van het Fan Board. "Die zouden zich zeker kenbaar willen maken, en deze tag is voor ons onbekend."

Malaise bij RSCA

De wedstrijd van de zevende speeldag in Play-off I wordt zondag in het Constant Vanden Stockstadion gespeeld. In de heenronde liep het in de clash tussen beide teams volledig uit de hand en moest de wedstrijd vervroegd worden stilgelegd nadat de supporters van Anderlecht vuurpijlen en rookbommen op het veld hadden gegooid. Anderlecht werd gestraft met een forfaitnederlaag, 5.000 euro boete en een match achter gesloten deuren.

De malaise blijft op deze manier aanhouden bij Anderlecht. Sportief haalde de club voorlopig een dramatische één op achttien in Play-off I.

Extrasportief vielen vorige week woensdag zowel op het trainingscentrum in Neerpede als in het Constant Vanden Stockstadion speurders van de federale politie binnen. De inval kaderde in een gerechtelijk onderzoek naar witwaspraktijken en het opzetten van een criminele organisatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , graffiti , verveling , kinderanimatie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni