© Philippe Crochet/Photo News | Hein Vanhaezebrouck kan niet geloven wat hij ziet.

Vanhaezebrouck kan fluitconcert van eigen supporters niet appreciëren

TD
© BRUZZ
01/10/2018

De spelers van RSC Anderlecht werden tijdens de match tegen Sint-Truiden meermaals getrakteerd op een fluitconcert van eigen fans. Coach Hein Vanhaezebrouck is niet opgezet met zijn kritische fans en liet dat duidelijk merken op de persconferentie na de match. "In andere stadions gaat het publiek wel achter de ploeg staan."

Toen sterkhouder Adrien Trebel bij een 0-0-stand tegen tien man van Sint-Truiden vroegtijdig van het veld werd gehaald, werd die wissel onthaald op een heus fluitconcert van de thuisfans. Nochtans was Trebel geblesseerd en wilde hij zelf naar de bank, zo probeerde ook een ontevreden coach Vanhaezebrouck aan te geven langs de zijlijn. Zijn wegwerpgebaar naar de fans zorgde enkel voor meer gefluit.

"Ik vind dat gefluit echt niet op zijn plaats," laat Vanhaezebrouck optekenen in de krant Het Nieuwsblad. "In sommige andere stadions gaat het publiek wel massaal achter de ploeg staan als die goal niet valt en dan pushen de tribunes totdat er toch gescoord wordt. Dat levert die clubs elk seizoen zeker zes à acht punten op", klonk het.

Wat doet Coucke?

Na enkele flauwe matchen, zeker de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen kleine buur Union Sint-Gillis, zit de sfeer niet bepaald goed in het Astridpark. Nu Vanhaezebrouck de fans bekritiseert, lijkt ook de relatie tussen coach en supporters bekoeld.

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke, die naar verluidt heel gevoelig is voor de publieke opinie, houdt de situatie ongetwijfeld goed in de gaten. Waar Coucke na de match tegen Union nog om excuses vroeg van de supporters, bleef het deze keer na affluiten opvallend stil op de sociale media van de voorzitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, Hein Vanhaezebrouck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni