| De Brusselse derby Union Sint-Gillis - RSC Anderlecht raakte ontsierd door een veldbestormer. Voetbalclub Anderlecht wordt daar nu voor beboet.

Veldbestormer in derby tegen Union kost RSC Anderlecht 1.000 euro boete

TD
© Belga
10/10/2018

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag 2.000 euro boete, waarvan de helft voorwaardelijk, opgelegd aan RSC Anderlecht, omdat een supporter van paars-wit in de bekermatch tegen Union op het veld was gekomen.

In de zestiende finales van de Beker van België schakelde Union grote broer Anderlecht uit na een 0-3 overwinning in het Astridpark. Een supporter kon het niet langer aanzien en sprong na het derde doelpunt van Niakaté op het veld.

Het duurde even voor de stewards de man in kwestie bij de lurven konden vatten, waardoor de match tijdelijk stilgelegd moest worden.

"Anderlecht betwist de feiten niet. De club heeft niet het nodige gedaan om de veiligheid van de spelers te verzekeren," luidt het vonnis van de Geschillencommissie.

Het Bondsparket had nochtans 3.000 euro gevorderd. Voor gelijkaardige feiten in de bekermatch tegen AA Gent (2-4 nederlaag) kreeg amateurclub Virton een boete van 500 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, Union Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni