(© Maarten Coosemans)

Anderlecht riskeert sanctie voor veldbestormer en vuurwerk tegen Union

© Belga
05/10/2018

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt RSC Anderlecht, nadat een supporter van paars-wit in de bekermatch tegen Union op het veld was gekomen. In die Brusselse bekerderby staken enkele fans van RSCA ook vuurwerk af.

In de zestiende finales van de Beker van België schakelde Union grote broer Anderlecht uit na een 0-3 overwinning. Een supporter kon het niet langer aanzien en sprong na het derde doelpunt van Niakaté over de omheining van het Constant Vanden Stockstadion. Het duurde even voor de stewards de man in kwestie bij de lurven konden vatten.

Tijdens diezelfde bekermatch staken enkele fans van paars-wit ook vuurwerk af. Voor beide feiten wordt Anderlecht vervolgd. Op dinsdag 9 oktober komt de zaak om 15.00 uur voor de Geschillencommissie. Om 14.45 staat de zaak van RSCA-verdediger Alexis Saelemakers geprogrammeerd.

Ook Excelsior Virton moet voorkomen voor een veldbestormer in de verloren bekerwedstrijd tegen AA Gent (2-4). In de 75e minuut liep een supporter van Virton plots op het veld. Dat dossier wordt om 14.30 uur behandeld door de Geschillencommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RCS Anderlecht, Union

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni