'Verbijsterd' Union spant rechtszaak aan tegen ex-coach Mazzu

© Ivan Put
| Felice Mazzu, ex-trainer van voetbalclub Union Saint-Gilloise, nu coach van RSCA
Updated: 01-06-2022 - 08:14

Het laatste over de overstap van Mazzu van Union naar Anderlecht is nog niet gezegd. Zijn ex-club spant een rechtszaak aan tegen hem. "De club is verbijsterd door deze manier van handelen van zowel haar coach als van de recordkampioen."

Begin vorige week leek Union er nog zeker van dat Felice Mazzu nog een seizoen zou blijven als coach, maar het vertrek van Vincent Kompany bij Anderlecht zorgde al snel voor nervositeit. Niet onterecht, want Mazzu heeft getekend bij concurrent Anderlecht, zo maakte RSCA dinsdagavond officieel bekend.

Twee uur later komt ook Union naar buiten met een officieel statement. De club bevestigt dat Mazzu de Unionisten verlaat.

"De club werd afgelopen dagen ingelicht door haar coach dat hij in gesprek was met RSC Anderlecht. Tot een overeenkomst tussen beide clubs kwam het echter niet," zegt Union in een persbericht. "Vandaag liet de coach ons weten zijn opzeg te geven."

Union is niet te spreken over de manier waarop Mazzu's overstap naar RSCA is gelopen. "De club is verbijsterd door deze manier van handelen van zowel haar coach als van de recordkampioen, die zich baseren op de wet van 3 juli 1978 (die stelt dat een sportbeoefenaar, in dit geval een trainer, de verbintenis met zijn club eenzijdig mag opzeggen, nvdr)." Union spant daarom een rechtszaak aan tegen zijn oud-trainer, NIET tegen Anderlecht zelf, laat de club aan persbureau Belga weten.

Volgens Union was er geen akkoord met Anderlecht voor een transfer en heeft Mazzu gebruikgemaakt van een speciale wet om z'n contract op te zeggen. Anderlecht is verrast door de beslissing van Union en ontkent. We bekijken nu welke juridische stappen er kunnen ondernomen worden."

Mazzu was twee seizoenen lang de T1 van Union. Vorig seizoen promoveerde hij met Union naar 1A, dit seizoen greep hij net naast de titel. Voor dat succes klinkt wel nog een dankwoord 'van de hele Union-familie.'

'Opzeg gegeven'

Anderlecht reageerde dinsdagavond met een kort persbericht op het initiatief van Union. De club zegt de voorbije dagen constructief overlegd te hebben met Union over een meer dan faire afkoopsom, "maar heeft voorlopig geen akkoord kunnen bereiken."

In afwachting van een dergelijk akkoord, zo stelt Anderlecht, heeft Felice Mazzu zoals elke gewone werknemer zijn opzeg gegeven. "Niets meer en niets minder", aldus nog Anderlecht. "Dit heeft totaal niets te maken met een speler die gebruik maakt van de wet van ‘78 om zijn club zonder transfersom te verlaten."

RSCA en Felice Mazzu betreuren tot slot dat Union deze onderhandeling op het publieke forum brengt, maar blijven naar eigen zeggen bereid om tot een onderling akkoord te komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?