Overstap van Mazzu naar Anderlecht nu officieel

© Belgaimage
| Felice Mazzu na de gewonnen wedstrijd van Union Saint-Gilloise tegen RSC Anderlecht van 15 mei 2022.

Felice Mazzu is nu officieel geen coach van Union meer. Mazzu bereikte eerder al een akkoord met zijn nieuwe werkgever RSCA en heeft nu ook een contract getekend. Dat maakt Anderlecht bekend.

Door het vertrek van Vincent Kompany moest RSCA op zoek naar een nieuwe T1. Paars-wit zou al langer een opvolger zien in Felice Mazzu. De 56-jarige coach leidde Union op twee seizoenen naar de Belgische voetbaltop, van 1B naar de tweede plaats in de Pro League dit jaar.

Enkele dagen geleden bereikten Mazzu en RSCA een akkoord, maar met Union was er nog geen akkoord over zijn afkoopsom. Die gesprekken zijn nu achter de rug en Mazzu heeft intussen zijn nieuw contract van onbepaalde duur getekend. Dat bevestigt RSCA. Mazzu start de voorbereiding van het nieuwe seizoen met de spelersgroep op 20 juni op Neerpede.

"Op mijn 56ste heb ik ongelooflijk veel zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De ambities van Sporting Anderlecht bieden me een unieke kans die ik niet aan me voorbij mag laten gaan," zegt Mazzu in het persbericht van paarswit. "Ik zal er verder werken op de fundamenten van een project, ingepast in de visie van de club en de verwachtingen van de fans. Het zal mijn taak zijn om de voetbalidentiteit en de stijl van het huis te koppelen aan resultaten, en jonge spelers te integreren en verder te ontwikkelen."

"Felice Mazzu zal beschikken over een kern met spelintelligentie en voetballend vermogen," aldus RSCA-CEO Peter Verbeke in datzelfde bericht van Anderlecht. "Met zijn focus op groepsdynamiek, agressieve pressing en aanvallende transitie moeten we een nieuwe dimensie toevoegen aan ons voetbal.”

Wie hem opvolgt bij Union is nog niet helemaal duidelijk. Mazzu zou zijn videoanalist, keeperstrainer en physical coach meenemen naar het Lotto Park, al bevestigt RSCA dat nog niet. Assistent-coach bij Union, Karel Geraerts, zou de nieuwe T1 kunnen worden, maar ook dat is nog niet bevestigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?