| Het is nu ook officieel: Kompany verlaat RSCA

Nu ook officieel: Vincent Kompany verlaat Anderlecht

KVDP
© BRUZZ
25/05/2022
Updated: 25/05/2022 18.52u

Vincent Kompany en RSCA zetten een punt achter hun samenwerking. Dat maakt Anderlecht bekend. "Vandaag overheerst maar één gevoel: ik ben fier dat ik dit nieuwe hoofdstuk ben kunnen starten bij de club van mijn hart, maar ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit," zegt Kompany.

De wegen van RSC Anderlecht en trainer Vincent Kompany scheiden, schrijft paars-wit woensdagavond op zijn website. Dat leek er al eventjes aan te komen, maar nu is het ook officieel. Na een lange spelerscarrière bij Manchester City in de Engelse Premier League keerde Kompany in 2019 terug naar de club van zijn hart, de ploeg waar hij zijn jeugdopleiding genoten heeft en waar zijn profcarrière ook van start ging.

Aanvankelijk ging Kompany aan de slag als speler/trainer, sinds het begin van vorig seizoen is hij ook officieel hoofdcoach. "In de afgelopen twee seizoenen wist de club samen met coach Kompany de weg naar boven opnieuw in te zetten," schrijft RSCA. Onder Kompany wist RSCA dit jaar de bekerfinale te bereiken en haalde de club opnieuw een ticket binnen voor Europees voetbal.

Samenwerking stopgezet

In onderling overleg is vandaag beslist om de samenwerking stop te zetten. "Vincent was een essentieel onderdeel van de heropbouw van het vernieuwde RSC Anderlecht. Hij heeft professionalisering en expertise bijgebracht en is ook belangrijk geweest in de ontwikkeling van jonge spelers. De club zal op deze fundamenten verder bouwen," reageert CEO Peter Verbeke.

"De club en de coach mogen trots zijn op de samenwerking. Ik heb alle vertrouwen in ons beider toekomst. Vincent Kompany zal ook zonder RSC Anderlecht slagen, en RSC Anderlecht zal ook zonder Vincent Kompany slagen," zegt RSCA-voorzitter Wouter Vandenhaute.

Geruchten over het vertrek van Kompany deden al langer de ronde. Zijn relatie met het clubbestuur zou verzuurd zijn en de voormalige Rode Duivel zou enkele aanbiedingen gekregen hebben uit het buitenland. Onder meer van Burnley, de Engelse club die volgend seizoen in de Championship moet spelen, en van het Duitse Borussia Mönchengladbach zou er interesse zijn.

Welke ploeg Kompany nu gaat leiden, is nog niet helemaal duidelijk, al lijkt het wel de Engelse tweedeklasser te worden. Wel is dat nog niet officieel bevestigd. “Vandaag overheerst maar één gevoel: ik ben fier dat ik dit nieuwe hoofdstuk ben kunnen starten bij de club van mijn hart," zegt Kompany zelf. "Ik ben nu speler en coach van RSC Anderlecht geweest, maar ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit.”

Wie Kompany opvolgt als hoofdtrainer van RSCA is nog niet bekendgemaakt, maar er zouden wel gesprekken lopen met Union-coach Felice Mazzu.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni