Verbouwing Union-stadion begint later dan aangekondigd

Het Joseph Mariënstadion in het Dudenpark moet begin volgend seizoen klaar zijn om Union opnieuw te huisvesten. De voetbalclub uit Sint-Gillis wijkt dit seizoen noodgedwongen uit naar het Koning Boudewijnstadion.

De vernieuwing van het Joseph Mariënstadion start later dan aanvankelijk gemeld. Niet begin maar eind februari gaan de werkzaamheden in het Dudenpark van start. "De uitvoertermijn blijft hoe dan ook dezelfde", klinkt het bij bouwondernemer Delens.

Eerder deze maand raakte bekend dat Union een stedenbouwkundige vergunning op zak heeft voor de vernieuwing van het stadion. Het bouwproject is in handen van de architecten van Cerau en bouwondernemer Delens.

Die laatste zegt aan onze redactie nu dat de werkzaamheden pas eind februari starten, en niet begin februari zoals eerder was aangekondigd.

"We trachten voor zo weinig mogelijk hinder te zorgen bij de gebruikers van het stadion. Momenteel zijn er daar trainingen van Union. Door eind februari te starten is de hinder minimaal", klinkt het bij Delens.

De bouwfirma maakt zich sterk dat er niets verandert aan de uitvoertermijn van het bouwproject. "We zullen klaar zijn tegen de datum die contractueel is vastgelegd."

8.000 zitplaatsen

Union gaf eerder aan bij de start van het komende seizoen opnieuw in het Joseph Mariënstadion te willen spelen. Een precieze opleveringsdatum werd nog niet bekend gemaakt.

De vernieuwing moet het stadion in het Dudenpark in overeenstemming brengen met de stadionnormen die in de Belgische eerste divisie gelden. Clubs moeten spelen in een stadion van minimaal 8.000 plaatsen, waarvan 5.000 zitplaatsen. Union moet om daaraan te voldoen minstens 3.000 plaatsen bouwen.

Momenteel speelt de club uit Sint-Gillis zijn thuismatchen in het Koning Boudewijnstadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?