Verkeershinder verwacht door Brussels Marathon

© Golazo sports 2010
| De deelnemers aan de Brussels Marathon (archief) starten in het Jubelpark. Van daaruit trekken ze langs de Belliardstraat richting het stadscentrum. Daarna lopen ze richting Ter Kamerenbos via de Louizalaan.
Updated: 06-10-2019 - 10:00

De doortocht van de Brussels Marathon tussen 9 en 15 uur brengt vandaag waarschijnlijk de nodige verkeershinder en files met zich mee. Brussel mobiliteit raadt daarom aan gebruik te maken van alternatieve routes om het stadscentrum te bereiken.

Door de loopwedstrijd zijn onder andere de Vleurgattunnel, Baljuwtunnel, Stefaniatunnel en Belliardtunnel dicht. De Troontunnel is enkel gesloten voor het verkeer richting de Belliardstraat.

Het sportevenement brengt ook het schema van tram, bus en metro in de war. Een volledig overzicht van de lijnen die verstoord zijn vind je hier.

Het parcours van de Brussels Marathon blijft tot 15 uur afgesloten voor alle verkeer. Brussel Mobiliteit volgt de verkeerssituatie op de voet op en verspreidt daarover regelmatig informatie via Twitter onder de hashtag #BrusselsMarathon.

Verschillende afstanden

Voor de deelnemers die de volledige marathon (42,194 kilometer) lopen, weerklonk het startschot vanochtend al om 9 uur. Zij gingen van start in het Jubelpark, om van daaruit de Belliardstraat te nemen richting stadscentrum.

Daarna lopen ze via de Louizalaan richting Ter Kamerenbos, om uiteindelijk via Tervuren, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek opnieuw aan te komen onder de triomfboog in het Jubelpark.

Naast de hele afstand, staat er ook een halve marathon (21,097 kilometer) en een mini marathon (6,5 kilometer) op het programma. En met een Kids Run (1 kilometer) is er ook aan de allerkleinsten gedacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?