Volvo plogt tijdens Brussels Marathon

© Twitter Brussels Marathon

Op Brussels Marathon op 6 oktober zal CEO van Volvo Wim Maes, samen met enkele ambassadeurs, het parcours al 'ploggend' afleggen. Door het inzamelen van afval en plastic wil hij de aandacht vestigen op de plannen van Volvo om een deel van de productie uit gerecycleerd materiaal te vervaardigen.

Tijdens de Brussels Airport Marathon & Half Marathon op 6 oktober, verzamelen Wim Maes, CEO van Volvo Car Belux, en Volvo ambassadeurs Evi Van Acker, Emma Plasschaert en Ann Wauters al ploggend afval en plastic op en rond het circuit. Ze roepen ook andere lopers en supporters op om afval in te zamelen tijdens de marathon. Deelnemers en supporters kunnen na afloop van de race ook plastic flesjes verzamelen en deze in een grote container aan de finish van de race deponeren.

Volvo wil daarbij graag de ambitie benadrukken om tegen 2025 alle plastic onderdelen van hun wagens voor 25% uit gerecycleerd materiaal vervaardigen. Tegen eind 2019 zou ook al het single use plastic uit de fabrieken, de kantoren en de events van Volvo geweerd worden.

Het plastic dat verzameld wordt zal door Govaplast gebruikt worden om meubelen mee te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?