| De Brussels Marathon

De doortocht van de Brussels Marathon tussen 9 en 15 uur brengt vandaag waarschijnlijk de nodige verkeershinder en files met zich mee. Brussel mobiliteit raadt daarom aan gebruik te maken van alternatieve routes om het stadscentrum te bereiken.

De jaarlijkse Brussels Marathon is zondagochtend van start gegaan. Het parcours van de wedstrijd blijft tot 15 uur afgesloten voor alle verkeer. Brussel Mobiliteit raadt aan om de omgeving van het parcours te vermijden met de wagen. Deelnemers en supporters kunnen het mobiliteitsadvies op de website van de organisatie consulteren. Verder past ook de MIVB een aantal van haar lijnen aan.

Het startschot wordt gegeven om 9 uur op het De Brouckèreplein. De renners lopen vervolgens via de Emile Jacqmainlaan en de Boudewijnlaan de Annie Cordytunnel in. Die tunnel wordt vanaf 7.30 uur in beide richtingen afgesloten worden voor het verkeer. Ook de Kruidtuintunnel en Rogiertunnel worden afgesloten, enkel richting Basiliek.

Het parcours doorkruist vervolgens Ganshoren en Jette via de Van Overbekelaan, de Laarbeeklaan en de Tentoonstellingslaan. Daarna gaat het via het Koning Boudewijnpark en de de Smet de Naeyer richting Park van Laken.

Na passages langs de Dikkelindelaan, Koninklijk Parklaan en de Koninginnelaan maakt het parcours een lus door de Noordwijk en de Haven van Brussel (Havenlaan, Redersplein, Willebroekkaai, Simon Bolivarlaan, Koning Albert II-laan).

Via het Jules de Troozsquare vertrekken de renners richting Werkhuizenkaai, Monnoyerkaai en de Vilvoordselaan, om een laatste keer via de Vilvoordsesteenweg en de Van Praetlaan door het Park van Laken te lopen. De finish ligt zoals vorig jaar in het Koning Boudewijnstadion.

“Belangrijk om weten is dat de A12 richting Brussel om 7 uur afgesloten wordt, vanaf het knooppunt met de Ring ter hoogte van Strombeek-Bever. Dit, samen met de sluiting van de Annie Cordytunnel, maakt dat het verkeer komende van de A12 en van de E40-A10 in de voormiddag best omrijdt via de Ring R0 en Brussel binnenrijdt via afrit 17 (Anderlecht-Industrie)”, klinkt het bij Brussel Mobiliteit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni