Keniaan Simon Kipkosgei en Britse Christa Cain winnen marathon van Brussel

© Belga
01/10/2023

De Keniaan Simon Kipkosgei en de Britse Christa Cain hebben zondag de marathon van Brussel gewonnen. Ze finishten in het Koning Boudewijnstadion als eersten van ongeveer 1.700 deelnemers.

Bij de mannen haalde Kipkosgei het op het zware, heuvelachtige parcours in 2u15:31. Ook de nummer twee was een Keniaan. Moses Mwarur finishte in 2u18:24. François Clais was derde en eerste Belg in 2u39:35.

Even leek het organisatorisch verkeerd te lopen in Brussel. De motard die de kopgroep begeleidde, stuurde de Keniaanse tempomaker verkeerd. "Een menselijke fout", noemt organisator Golazo het. De haas werd na enkele tientallen meters weer op het parcours gestuurd, maar liep dan achter de atleten waar hij tempo voor moest maken, en besliste om er de brui aan te geven.

Bij de vrouwen klokte Cain 2u50:50. Ze haalde het voor de Poolse Joanna Drewnicka, die in 3u16:42 finishte. Annelore Salens was derde en eerste Belgische in 3u19:05.

Op de halve marathon was West-Vlaming Lukas Outtier de beste in 1u11:12. Bij de vrouwen won de Brusselse Mathilde Deswaef in 1u20:56.

Videobeelden: Caravaggio media.

Brussels Marathon vrouwen

| De ereplaatsen bij de vrouwen: Joanna Drewnicka-Ogrodnik, British Christa Cain en Annelore Salens op één, twee en drie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni