Peter Verbeke volgt Michael Verschueren op als 'head of sports', sportief directeur van RSC Anderlecht

| Peter Verbeke keert terug naar Anderlecht.

Verrassende comeback bij RSCA: Verbeke samen met Mariman en Hemmersam aan hoofd academie

© Belga
10/11/2023
Updated: 10/11/2023 16.20u

Bij RSC Anderlecht nemen Peter Verbeke (Academy Head of Talent & Innovation), Henk Mariman (Academy Head of Football) en de Deen Mikkel Hemmersam (Academy Director) de leiding van de befaamde jeugdacademie over, zo maakte de club vrijdagnamiddag bekend in een persmededeling.

Paars-wit vangt zo het vertrek op van Jean Kindermans, die medio volgend jaar een nieuwe uitdaging aangaat bij landskampioen Antwerp. Kindermans staat sinds 2006 aan het hoofd van de Brusselse jeudgopleiding.

Voor Verbeke betekent dit de terugkeer naar RSC Anderlecht, minder dan een jaar na zijn vertrek. De 41-jarige Verbeke werkte sinds maart 2020 tot begin 2023 als sportief directeur en CEO voor Anderlecht. Toen Verbeke in oktober vorig jaar met een ernstige virale effectie buiten strijd was, werd hij als CEO vervangen door de Deen Jesper Fredberg. Bij zijn terugkeer dit jaar vonden Verbeke en het nieuwe bestuur van de club geen akkoord over een verdere samenwerking.

Eerder was Verbeke als Recruitment Coordinator aan het werk bij Club Brugge en als Sports Manager bij AA Gent. Na zijn vertrek bij Anderlecht werkte hij als onafhankelijk voetbalexpert bij Double Pass, een Belgisch bedrijf dat in het voetbal federaties, liga's, clubs en jonge voetballers helpt om talent te ontwikkelen. "Toen Jesper en Mikkel contact opnamen om het over de nieuwe Academy structuur te hebben, was mijn interesse gewekt", vertelt Verbeke in het persbericht. "Ik ben verheugd om me opnieuw volledig te kunnen wijden aan mijn passie voor scouting, rekrutering en talentontwikkeling."

Unieke club

Henk Mariman was ruim 4,5 jaar het hoofd van de Leuvense jeugdopleiding. Voordien was hij betrokken bij de jeugdopleidingen van Ajax, Germinal Beerschot en Club Brugge. Ook hij heeft een verleden bij Double Pass. Ook Mariman vindt het een hele eer om mee de toekomst van de Academy van RSC Anderlecht te mogen vormgeven. "Met zijn centrale ligging, talent uit alle windstreken van het land en bijzondere historiek op het vlak van talentontwikkeling is dit een unieke club. Ook de manier waarop een aantal experten in hun domein worden samengebracht binnen dit project, spreekt me enorm aan."

Als directeur komt Hemmersam aan het hoofd te staan van de jeugdopleiding, waaronder ook de RSCA Futures vallen. Zij komen uit in de Challenger Pro League. Sinds juni is hij aan de slag op Neerpede, voordien was hij werkzaam bij de Deense topclubs FC Kopenhagen en Nordsjaelland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Peter Verbeke , RSC Anderlecht , jeugdacademie RSC Anderlecht , jean kindermans , Henk Mariman

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni