Voormalig Anderlecht-CEO Peter Verbeke vindt nieuwe job bij Double Pass

Peter Verbeke volgt Michael Verschueren op als 'head of sports', sportief directeur van RSC Anderlecht Peter Verbeke volgt Michael Verschueren op als 'head of sports', sportief directeur van RSC Anderlecht
© PhotoNews
| Peter Verbeke
© PhotoNews
| Peter Verbeke

Peter Verbeke, die in januari zijn contract bij RSC Anderlecht beëindigd zag, heeft een nieuwe job. Hij wordt onafhankelijk voetbalexpert bij Double Pass, een Belgisch bedrijf dat in het voetbal federaties, liga's, clubs en jonge voetballers helpt om talent te ontwikkelen.

Double Pass werkt onder meer samen met Voetbal Vlaanderen om door middel van een eigen ontwikkeld programma de jeugdopleiding bij de clubs te verbeteren.

"Verbeke zal op projectbasis voor ons werken. Zijn eerste taken worden projecten in Noorwegen, Hongarije, Turkije en Italië", klinkt het in een mededeling van Double Pass.

De 40-jarige Verbeke werkte sinds maart 2020 als sportief directeur en CEO voor Anderlecht. Toen Verbeke in oktober buiten strijd was, werd hij als CEO vervangen door de Deen Jesper Fredberg.

Sindsdien was er discussie over het al dan niet opnieuw inschakelen van Verbeke in de sportieve leiding van Anderlecht. Maar eind januari werd die discussie beslecht: het vertrek van Verbeke was definitief.

Eerder was Verbeke als Recruitment Coordinator aan het werk bij Club Brugge en als Sports Manager bij AA Gent.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?