RWDM Girls

| Onder meer de RWDM Girls (foto) kunnen nu de werking verder uitbouwen.

VGC investeert in professionalisering Brusselse sportclubs

© Belga
19/07/2022

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) gaat zes Brusselse sportclubs ondersteunen om hun sociaal maatschappelijke rol verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Het investeert structureel een half miljoen euro in de Zwemclub Aquatix BXL, atletiekclub Atlemo, de Brussels Brazilian Jiu-Jitsu Academy, basketbalclub Dino Brussels, basketbalclub Molenbeek rebels en voetbalclub RWDM Girls.

Deze zes clubs ondervonden de afgelopen jaren dat hun werking het sportaanbod zelf overstijgt. De structurele investering moet ervoor zorgen dat ze wat ademruimte krijgen en vooral verder kunnen professionaliseren. In 2021 werd een reglement ter professionalisering van sportclubs goedgekeurd. Clubs met minstens 50 jeugdleden en minimum 1000 trainingsuren kunnen hierdoor beroep doen op bijkomende middelen.

Vorige maand gaf de VGC groen licht voor de structurele ondersteuning. De bijkomende impuls stelt hen in staat om het sportaanbod verder te ontwikkelen en actiever te werken rond kansarmoede en inclusie. De clubs kunnen nu ook een jeugdsportcoördinator aanstellen die de werking verder uitbouwt. Als prioritaire partner van de VGC zullen de clubs ook bijdragen aan het aanbod van sportkampen, want daar is grote vraag naar.

"We willen zoveel mogelijk kinderen en jongeren in beweging zetten. Onze clubs gaven duidelijk aan wat hiervoor nodig was. We blazen zuurstof in onze sportclubs zodat ze kunnen groeien op sociaal, maatschappelijk en sportief vlak", zegt VGC-collegelid voor Sport en Jeugd Pascal Smet (one.brussels-Vooruit).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni