Staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) lanceerde eind vorige week de nieuwe campagne Brussel Loopt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Om de Brusselaars aan het bewegen te krijgen, organiseert de sportdienst van de VGC samen met verschillende gemeenschapscentra en atletiekclubs vanaf deze maand looptrainingen.

Voor de starters organiseert de VGC op vier locaties (Jette, Koekelberg, Elsene en Schaarbeek) een zogenaamde Start to Run initiatie die joggers stelselmatig van 0 naar 5 km loodst. Voor diegenen die al regelmatig lopen zijn er zogenaamde Keep Runningsessies op drie locaties (Koekelberg, Jette en Schaarbeek) die je probleemloos van 5 naar 10 km brengen.

"Lopen is goed voor de gezondheid, vandaar dat we zoveel mogelijk Brusselaars in beweging willen krijgen", zegt De Lille, VGC-Collegelid bevoegd voor Sport. "En als je je fit voelt, ga je ook al vaker eens te voet ergens naartoe, doe je je boodschappen al stappend of breng je je kinderen al wandelend naar school. Stappen en lopen is dus goed voor de leefbaarheid van Brussel. Zo sluit deze actie ook mooi aan bij de doelstellingen van het Voetgangersplan van het Brussels Gewest."

Loopgids
De VGC bracht ook een gloednieuwe loopgids uit. Hierin staat alle informatie over looproutes in Brussel, een berg voedingstips en handig trainingsadvies. Er staat ook een overzicht in van verschillende smartphone-applicaties die lopers op weg zetten naar duurzame sportbeoefening.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni